Διάρκεια: 4 Μέρες Αναχώρηση: Καθημερινά (1/9-15/12/18) από 350€ το άτομο Βελιγράδι (3/4) Πανοραμική ξενάγηση / προαιρετική εκδρομή Πεδιάδα Βοϊβοντίνας - Σρέμσκι Καρλόβσκι - Νόβισαντ

1η ΜΕΡΑ: ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την «Άσπρη πόλη» όπως σημαίνει το Βελιγράδι στα Σέρβικα! Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μία μίνι κρουαζιέρα στα νερά του Σάβα & Δούναβη και να θαυμάσετε την πανέμορφη αυτή πρωτεύουσα φωταγωγημένη! Διανυκτέρευση.


2η ΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -  ξενάγηση 
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην μαγευτική πόλη του Βελιγραδίου! Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμεγκνταν, το σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Σάνββα και Δούναβη. Συνεχίζουμε με τον Πύργο του Νεμποϊσα, τη φυλακή όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση απέναντι από το πάρκο του Καλεμεγκνταν, ονόμασαν δε τον δρόμο σε οδό ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην πλατεία Δημοκρατίας, σημείο συνάντησης των ντόπιων κατοίκων, θα δούμε το Εθνικό Θέατρο, τον Άγιο Σάββα-τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό των Βαλκανίων, το Μνημονειακό κέντρο του ηγέτη Τίτο καθώς και το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον εμπορικό δρόμο Κνεζ Μιχαϊλοβα όπου θα βρείτε καταστήματα για συμφέρουσες και ποιοτικές αγορές. Για το βράδυ επισκεφθείτε τον πανέμορφο πέτρινος πεζόδρομο Σκαντάρλια, Ουσιαστικά πρόκειται για την Πλάκα του Βελιγραδίου. Συχνά αποκαλείται Μονμάρτρη του Βελιγραδίου από την Βοημιακή ατμόσφαιρα και στυλ που διαθέτει. Δεξιά και αριστερά, επί του δρόμου, θα βρείτε εκατοντάδες καφετέριες και restaurants, ενώ οι τουρίστες μπλέκονται με τους ντόπιους και απολαμβάνουν την βραδινή έξοδο τους. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης πολλά ξενοδοχεία, γκαλερί τέχνης και μαγαζιά με αντίκες και σουβενίρ ενώ ομάδες μουσικών παίζουν τοπική βαλκανική μουσική και καλλιτέχνες ντυμένοι με παραδοσιακά ρούχα εκτελούν show στον δρόμο. Διανυκτέρευση.


3η ΜΕΡΑ:ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ- (προαιρετική εκδρομή Πεδιάδα Βοϊβοντίνας - Σρέμσκι Καρλόβσκι - Νόβισαντ) + 85 €
Πρόγευμα και για σας προτείνουμε μια εκδρομή στην ειδυλλιακή πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα με δασώδεις λόφους κατά μήκος του Δούναβη. Θα επισκεφθούμε την κουκλίστικη πόλη Σρέμσκι Καρλοβσκι ή αλλιώς όπως ονομάζεται Μπαρόκ Πόλη, με ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, όπως το Πατριαρχείο, η Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό Μουσείο, το πρώτο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης , καθώς και το γνωστό ιστορικό παρεκκλήσι της Ειρήνης. Επόμενος σταθμός μας το μοναδικό Νόβισαντ, που το διασχίζει ο ο Δούναβης και απλώνεται στις πλαγιές της Φρούσκα Γκόρα, ενώ το κέντρο της πόλης κοσμούν ιστορικά κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Επιστροφή το βράδυ στο Βελιγράδι. Διανυκτέρευση.


4η ΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΕΛΛΑΔΑ
Μετα το πρωινό, χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.


 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟΠΑΙΔΙΚΟΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
Queens Astoria 4*350 €300 €450 €
Mr President 4*450 €370 €625 €
Moskva 4* Sup595 €475 €845 €

**** Αν δεν επιθυμείτε το πακέτο των μεταφορών & ξεναγήσεων: 100 € έκπτωση κατά άτομο

Γενικές σημειώσεις

 • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
 • Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.
 • Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα με την Air Serbia ή Aegean
 • 3 διαν/σεις με πρωινό σε ξενοδοχείο ανάλογο της επιλογής σας
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δημοτικός φόρος
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων 160 € από Αθήνα & 110 € από Θεσσαλονίκη
 • Κόστος αποσκευής: 50 €
 • Είσοδοι μουσείων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό

Αναχωρήσεις από Αθήνα

AIR SERBIA: 
ΑΘΗΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ    05.00  05.40
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΘΗΝΑ    00.30 03.00 ή 07.30 10.00
 
AEGEAN: 
ΑΘΗΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ    08.25  09.10
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΘΗΝΑ    09.55  12.35