ΓΥΡΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ANAXΩΡΗΣΗ:18/11/18 Τιμή κατ’ άτομο 995€

1η  ΗΜΕΡΑ:   ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και πτήση για Λισαβόνα.  Άφιξη στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και αναχώρηση για το Πόρτο.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

 

2η  ΗΜΕΡΑ:   ΠΟΡΤΟ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη, η οποία βρίσκεται κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Douro, στα βόρεια της χώρας.  Είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο το 1996. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Ριμπέιρα, στις όχθες του ποταμού Douro, όπου βρίσκονται τα παλιά κτίσματα και οι αποβάθρες απ’ όπου φορτώνονταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το κρασί. Συνεχίζουμε με την άνω πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και στο παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων.  Ακολουθεί ο χρυσοποίκιλτος ναός του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ:   ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για εκδρομή στα βορειοδυτικά της χώρας.  Πρώτος μας σταθμός η πόλη Μπράγκα, η οποία συνδυάζει τη σύγχρονη νεανική ενέργεια με τη μεσαιωνική ιστορία.  Θα δούμε τον καθεδρικό ναό και το ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στυλ Μπαρόκ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες το λίκνο του πορτογαλικού έθνους και πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο.  Επιστροφή στο Πόρτο.

 

4η ΗΜΕΡΑ:   ΠΟΡΤΟ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ) 235 χλμ. – ΠΟΡΤΟ

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει εκδρομή στην Ισπανία, στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, όπου φυλάσσονται τα οστά του Απόστολου Ιακώβου.  Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιάκωβο (Santiago), είναι ο προορισμός ενός από τους πιο σημαντικούς δρόμους προσκυνήματος, γνωστός ήδη από τον 9ο αιώνα ως ο Δρόμος του Αγίου Ιακώβου, ισπανικά: Camino de Santiago. Το 1985 όλη αυτή η διαδρομή αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Μετά το τέλος τις πεζής περιήγησής μας χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για να περιηγηθείτε στη γραφική πλατεία της πόλης με τα αμέτρητα μαγαζάκια.  Επιστροφή στο Πόρτο. 

 

5η ΗΜΕΡΑ:  ΠΟΡΤΟ – ΚΟΪΜΠΡΑ – ΦΑΤΙΜΑ – ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε με κατεύθυνση νότια. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Κοϊμπρα, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών, με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Τελευταίος μας σταθμός το κέντρο του καθολικισμού, η Φάτιμα. Πήρε το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως.  Θα συνεχίσουμε για τη Λισσαβόνα, τη μνημειακή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη, που το ιστορικό κέντρο της βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους. Η δυτική πλευρά της  καταλαμβάνεται κυρίως από το δασικό πάρκο Monsanto, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στην Ευρώπη, με έκταση κοντά στα 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με πολλές πλούσιες επαύλεις.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ:   ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική, καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο, το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μοναστήρι των Ιερωνημιτών που χτίστηκε το 1502 προς τιμή του Βάσκο ντα Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτίστηκε το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Λισσαβόνας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

 

7η ΗΜΕΡΑ:   ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ–ΣΙΝΤΡΑ–ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ–ΚΑΣΚΑΙΣ–ΕΣΤΟΡΙΛ–ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στα προάστια της Λισσαβόνας. Πρώτος σταθμός το όμορφο βουνό Σίντρα όπου θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια  του 15ου/16ου και 17ου αιώνα. Στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά).  Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε προς την παραλία Guincho περνώντας από την περιοχή Cape Roca, το πιο δυτικό σημείο στην Ηπειρωτική Ευρώπη.  Θα επισκεφθούμε επίσης το γραφικό ψαροχώρι Κασκαΐς, με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κοσμοπολίτικο Εστορίλ, με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο.  Επιστροφή στη Λισσαβόνα το απόγευμα.

 

8η ΗΜΕΡΑ:   ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ  

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης, για την πτήση της επιστροφής στο Ηράκλειο.

 

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

 

Τιμή κατ’ άτομο  995€

ΠΟΡΤΟ.  HOTEL EUROSTARS OPORTO 4*  με πρωινό

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.  HOTEL NEYA 4*   με πρωινό

 

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της Aegean Airlines  ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ-ΛΙΣΑΒΟΝΑ  και  ΛΙΣΑΒΟΝΑ-ΑΘΗΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.

 • Τέσσερεις (4) διαν/σεις στο Πόρτο και τρείς (3) διαν/σεις στη Λισαβόνα.

 • Διαμονή σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο.

 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία.

 •  Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).

 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

 • Φ.Π.Α. 

   

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (ένα ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).

 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.

 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

   

 

ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN

           ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ        A3 7301 / 720         06.35 – 11.10

            ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ        A3 721 / 7326         12.00 – 21.10

Οι ώρες είναι τοπικές.  2 ώρες πίσω από την ώρα Ελλάδας.