6ήμερη εκδρομή Περίοδος Αναχώρησης: 01/11–06/11/2018 & 07/11-12/11/2018 ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ-ΙΤΣ ΚΑΛΕ-ΝΗΣΑΚΙ ΑΛΙ ΠΑΣΑ-ΚΗΠΟΙ-ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ-ΣΤΑΝΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ – ΟΞΙΑ-ΓΕΦΥΡΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΜΟΛΥΔΒΟΣΚΕΠΑΣΤΗ – ΠΑΠΙΓΚΟ-ΜΕΤΣΟΒΟ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Πρόγραμμα Εκδρομής

1Η ΗΜΕΡΑ:  ΡΕΘΥΜΝΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ή ΧΑΝΙΑ

Αναχώρηση από το Ρέθυμνο για το λιμάνι του Ηρακλείου ή των Χανίων. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΙΤΣ ΚΑΛΕ – ΝΗΣΑΚΙ ΑΛΗ ΠΑΣΑ

Αναχώρηση από λιμάνι Πειραιά 07.00 μέσω της γέφυρας Ρίου. Στάση στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη. Κατόπιν μετάβαση για φαγητό στη λίμνη.  Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα βόλτα στο Ιτς Καλέ και επίσκεψη στο νησάκι του Αλή Πασά. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΗΠΟΙ - ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ - ΣΤΑΝΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΕΩΝ -ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ - ΟΞΙΑ 

Πρόγευμα και ξεκινάμε για τα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου, τους Κήπους με τα περίφημα αρχοντικά και το λαογραφικό μουσείο του Αγάπιου Τόλη. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο. Βόλτα στο γραφικό πλακόστρωτο και χρόνος για καφέ στην πλατεία με τον πλάτανο. Αναχώρηση για το Μονοδένδρι για να δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guiness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Θα δούμε πολλά παραδοσιακά ηπειρώτικα αρχοντικά και το βιωματικό σχολείο. Χρόνος για φαγητό στο Μονοδέντρι ή τη Βίτσα. Μετά το φαγητό στην περιοχή θα δούμε επίσης το Πέτρινο Δάσος και από την Οξιά, μία ακόμα, διαφορετική οπτική του φαραγγιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο - διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΠΑΚΙ – ΓΕΦΥΡΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ - ΠΑΠΙΓΚΟ.

Πρόγευμα και αναχώρηση για το πολεμικό μουσείο του Καλπακίου με μοναδικά εκθέματα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940. Επόμενος σταθμός μας η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Κατόπιν επίσκεψη στο γεφύρι της Κόνιτσας στον Αώο ποταμό. Μέσω καταπληκτικής διαδρομής κατευθυνόμαστε για φαγητό στο Μεγάλο Πάπιγκο το πιο γραφικό ίσως από όλα τα Ζαγοροχώρια! Μετά το φαγητό επίσκεψη στις οβίρες και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο - διανυκτέρευση.


5Η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόγευμα και αναχωρούμε επίσκεψη στο Μέτσοβο για προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή και γνωριμία με την Πινακοθήκη Τοσίτσα. Μέσω Καλαμπάκας επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στον Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο.

 

6Η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ή ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟ

Άφιξη στο λιμάνι Ηρακλείου ή Χανίων. Αναχώρηση για Ρέθυμνο.

 

 

Κόστος Εκδρομής:  325€ το άτομο (αναχώρηση 07/11)

                         340€ το άτομο (αναχώρηση 01/11)

                                

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά από Ρέθυμνο προς λιμάνι Ηρακλείου ή Χανίων και επιστροφή.

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα και επιστροφή

 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 3* ή 4*

 • Εκδρομές/Μεταφορές βάση προγράμματος.

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

 • Συνοδός-Ξεναγός

   

  Δεν συμπεριλαμβάνεται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 •  Δημοτικός φόρος που πληρώνεται απευθείας στο ξενοδοχείο

   

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλή λειτουργία της εκδρομής

 • ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΚΡΟΥΠ  20 ΑΤΟΜΩΝ  ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

 • Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/10